Fudbal

bivši bh. selektor

Robert Prosinečki se prijavio za selektora južnoameričke reprezentacije

04/08/2022
Foto: Pixsell

Bivši hrvatski reprezentativac, trener Crvene zvezde i selektor BiH bez angažmana je od kontroverznog rastanka s ljubljanskom Olimpijom

Bolivijski nogometni savez prošlog je mjeseca otvorio javni natječaj za novog selektora, na koji se javilo gotovo 200 trenera diljem svijeta, a među njima i Robert Prosinečki, piše Bolavip.

Bivši hrvatski reprezentativac, trener Crvene zvezde i selektor BiH bez angažmana je od kontroverznog rastanka s ljubljanskom Olimpijom.

Rok za predaju dokumentacije bio je 29. jula, a Bolavip piše da se na konkurs prijavilo oko 180 kandidata, ali samo jedan renomirani bolivijski trener Alberto Illanes.

Na popisu dominiraju Španjolci, među kojima i nekadašnja Realova legenda Michel, a procurila su i imena Argentinca Gustava Almirona, Miguela Angela Portugala, Paca Jemeza, Victora Sancheza i Prosinečkog.

Bolivijci su se odlučili na javni konkurs nakon kritika FIFA-e na račun načina na koji se do tada birali ljudi na važna mjesta u bolivijskom nogometu, a ovim su potezom željeli pokazati da je cijeli proces potpuno transparentan.

Sljedeća faza je skraćivanje popisa i intervjui s probranim kandidatima, a plan je da se ime novog izbornika objavi do kraja augusta.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.