Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bivši bh. selektor

Robert Prosinečki se prijavio za selektora južnoameričke reprezentacije

Zagreb: Robert Prosinečki, nogometni trener
28.04.2021., Zagreb - Robert Prosinecki, bivsi nogometas i nogometni trener. Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Bivši hrvatski reprezentativac, trener Crvene zvezde i selektor BiH bez angažmana je od kontroverznog rastanka s ljubljanskom Olimpijom

Bolivijski nogometni savez prošlog je mjeseca otvorio javni natječaj za novog selektora, na koji se javilo gotovo 200 trenera diljem svijeta, a među njima i Robert Prosinečki, piše Bolavip.

Bivši hrvatski reprezentativac, trener Crvene zvezde i selektor BiH bez angažmana je od kontroverznog rastanka s ljubljanskom Olimpijom.

Rok za predaju dokumentacije bio je 29. jula, a Bolavip piše da se na konkurs prijavilo oko 180 kandidata, ali samo jedan renomirani bolivijski trener Alberto Illanes.

Na popisu dominiraju Španjolci, među kojima i nekadašnja Realova legenda Michel, a procurila su i imena Argentinca Gustava Almirona, Miguela Angela Portugala, Paca Jemeza, Victora Sancheza i Prosinečkog.

Bolivijci su se odlučili na javni konkurs nakon kritika FIFA-e na račun načina na koji se do tada birali ljudi na važna mjesta u bolivijskom nogometu, a ovim su potezom željeli pokazati da je cijeli proces potpuno transparentan.

Sljedeća faza je skraćivanje popisa i intervjui s probranim kandidatima, a plan je da se ime novog izbornika objavi do kraja augusta.