Roberto Carlos trenersku karijeru nastavlja u Indiji

Roberto_Carlos

Brazilski fudbalski as Roberto Carlos će, nakon nekoliko godina angažmana u Turskoj, trenersku karijeru nastaviti u fudbalskoj Super ligi Indije koja nastavlja sa enormnim ulaganjima u ovaj sport i dovođenje vrhunskih svjetskih zvijezda, javlja Anadolu Agency (AA).

Uprava kluba Delhi Dynamos je na službenom Twitteeru potvrdila da će 42-godišnji Carlos u narednoj sezoni sa klupe voditi ovaj tim.

Carlos je kao trener do sada vodio dva turska kluba i to Sivasspor i Akhisar Belediyespor.

Indija sve više ulaže u razvoj fudbala. Njihova Super liga broji osam klubova. U Indiji već igraju brojni slavni fudbalski asovi koji su u poznim igračkim godinama, ali još uvijek sposobni da promovišu fudbal i sport. Među njima su Alesandro Del Piero, David Trezeguet, Robert Pires, Luis Garcia, Joan Capdevila, David James, Nicolas Anelka, Robert Pires, Fredrik Ljungberg, ali i brazilski trener Zico i slavni Marko Materaci koji je ujedno i igrač i trener u klubu čiji dres nosi i Francuz Silvestre.

Nema sumnje da će sva ova imena privući veliku pažnju u Indiji i popularisati fudbal na stadionima svih osam klubova osnovanih prošle godine. To potvrđuje i kapacitet od 120.000 mjesta najvećeg stadiona na kojem igra Atletiko Kalkuta.