Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Roberto Mancini: Za sada ništa od preuzimanja Engleske

Roberto-Mancini123

Od odlaska Sama Allardaycea sa pozicije selektora fudbalske reprezentacije Engleske u medijima se mnogo špekuliše o njegovom trajnom nasljedniku, s obzirom da je Gareth Southgate imenovan za privremeno rješenje. Jedan od onih za koje je Fudbalski savez Engleske (FA) navodno zainteresovan je i Roberto Mancini, bivši trener Manchester Cityja koji je za italijanske medije za sada odbacio takvu mogućnost, javlja Anadolu Agency (AA).

Mancini je od augusta, kada je sporazumno raskinuo ugovor sa Interom, slobodan trener. Nedavno je kao gost FA-a u Londonu prisustvovao utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine između Engleske i Malte. Naravno, nakon toga su se odmah pojavile medijske priče kako je Mancini pozvan da bi se s njim pregovaralo o preuzimanju “Gordog albiona“.

“Za sada nema ništa od preuzimanja reprezentacije Engleske“, jasno je Mancini odgovorio italijanskim novinarima tokom humanitarne utakmice igrane u Milanu.

Upitan da prokomentariše igre Intera pod vodstvom njegovog nasljednika Franka de Boera kazao je da nije gledao niti jednu ovosezonsku utakmicu tima iz Milana.

Mancini je tokom trenerske karijere vodio Fiorentinu, Lazio, Manchester City, Galatasaray i u dva navrata Inter.