Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Slaven Bilić: Nećemo vratiti Simonea Zazu u Juventus

West Ham United v Watford – Premier League

Slaven Bilić, menadžer londonskog West Hama prekinuo je špekulacije o tome da će vratiti italijanskog napadača Simonea Zazu u torinski Juventus. Hrvatski trener je za britanske medije kazao da je to obična laž, javlja Anadolu Agency (AA).

Naime, Zaza je došao na posudbu u West Ham za iznos od pet miliona eura uz klauzulu u ugovoru da ukoliko odigra 14 utakmica u Premier ligi klub iz Londona mora otkupiti njegov ugovor za 20 miliona eura. S obzirom na loš start Zaze u dresu “čekićara“ odmah su krenule medijske špekulacije kako ga West Ham neće stavljati u ekipu kako se ne bi aktivirala otkupna klauzula u ugovoru.

“To je jedna obična laž. On je naš igrač, s nama je. Dobro trenira i očekujemo od njega da obavi posao zbog kojeg je došao. Njegova situacija sa ugovor nema nikakav uticaj kada određujem tim za utakmicu“, naglasio je Bilić.

Zaza je u prvih sedam kola Premier lige odigrao četiri utakmice za “čekićare“ i nije su upisao u strijelce. Bilić je istakao da mu je jedina preostala dilema oko startnih 11 za današnju utakmicu sa Crystal Palaceom upravo Zaza, da li ga staviti u početnu postavu ili ne?

West Ham je jako loše ušao u sezonu, ostvarivši po jednu pobjedu i remi, te pet poraza. Stoga se nalazi u zoni ispadanja na 18. mjestu sa samo četiri boda. Palace kod kojeg danas od 18.30 sati gostuje zauzima osmu poziciju sa 11 bodova.