istanbul

Robinho potpisao za Basaksehir

robinho-basaksekir

Basaksehir nakon prvog dijela sezone u Super ligi drži lidersku poziciju sa 35 bodova, šest više od pratilaca Tranbzonspora, Malatyaspora, Kasimpase i Galatasaraya

Fudbalski klub Medipol Basaksehir dobio je veliko pojačanje, a riječ je o brazilskom fudbaleru Robinhu, koji je proteklih godinu dana nastupao za Sivasspor, prenosi Anadolu Agency (AA).

Robinho je danas potpisao jednoipogodišnji ugovor sa liderom turske Super lige za koji nastupaju bh. reprezentativci Edin Višća i Riad Bajić.

“Sretan sam što sam potpisao za veliki klub kao što je Basaksehir. Došao sam ovdje da ostvarim san. Posljednjih godina Basaksehir je bio ozbiljan kandidat za titulu, ali se to nekako nije ostvarilo. Najveći razlog zbog kojeg sam došao je želja da postanem šampion Turske“, rekao je Robinho, između ostalog, za zvaničnu internet stranicu istanbulskog kluba.

Basaksehir nakon prvog dijela sezone u Super ligi drži lidersku poziciju sa 35 bodova, šest više od pratilaca Tranbzonspora, Malatyaspora, Kasimpase i Galatasaraya.

Iskusni 34-godišnji Robinho je tokom karijere nastupao za Santos, Real Madrid, Manchester City, Milan, Guangzhou Evergrande, Atletico Mineiro i Sivasspor. Za reprezentaciju Brazila, s kojom je bio šampion Južne Amerike 2007. godine, nastupio je 100 puta i postigao 28 golova.