Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Europa liga

Roma i Arsenal nakon preokreta do pobjede, Rijeka poklekla u nadoknadi

dzekp

Prva polovina zakazanih utakmica prvog kola grupne faze Evropske lige, tačnije njih 12, odigrano je u terminu od 18:55, a postignuto je nekoliko zanimljivih rezultata, uz pobjede Arsenala i Rome nakon preokreta

Roma je na gostovanju Young Boysu zaigrala bez nekoliko zvijezda od prve minute, među kojima je i Edin Džeko, ali je nakon njihovog ulaska u igru stigla do preokreta rezultatom 2:1.

Domaćin je poveo u 14. minuti golom Jeana Pierrea Nsamea sa bijele tačke, nakon čega Roma nije imala odgovor niti igrom, niti rezultatski u većem dijelu meča.

Ipak, nakon sat vremena igre, na teren su ušli Džeko, Mkhitaryan i Veretout i to je odmah donijelo rezultat. U 69. minuti bh. reprezentativac sjajno proigrava Bruna Peresa za poravnanje, da bi konačnih 1:2 donio Marash Kumbulla pet minuta kasnije.

Do slične pobjede došao je i Arsenal na gostovanju Rapidu u Beču rezultatom 2:1. Taxiarchis Fountas je na otvaranju drugog dijela donio prednost domaćem timu, ali Topnici su za četiri minute stigli do preokreta golovima Davida Luiza i Pierre-Emericka Aubameyanga.

U ovom meču od starta su igrala dvojica bh. fudbalera, s jedne strane Srđan Grahovac, a sa druge Sead Kolašinac.

Na Rujevici je kod Rijeke gostovao ambiciozni Real Sociedad, a na kraju su gosti slavili rezultatom 1:0 golom u samom finišu susreta, pošto Rijeka nije izdržala i odbranila se od silovitih napada.

Stjepan Lončar je odigrao gotovo cijeli meč u domaćem sastavu (87 minuta), a u prvom dijelu imao je šansu i da donese svom timu prednost. Zanimljivo, meč se igrao pred prilično brojnom publikom na hrvatskom primorju.

Od ostalih rezultata, izdvaja se ubjedljiv trijumf Bayera kod kuće protiv Nice rezultatom 6:2, kao i poraz Napolija na svom terenu od AZ Alkmaara.