Demantovane špekulacije

Roma: Nećemo prodati Edina Džeku

dzeko

Džeko je u Romu stigao u ljeto 2015. godine na posudbu iz Manchester City, da bi naredne sezone “vučica“ otkupila njegov ugovor

Fudbalski klub Roma je kategorički demantovao špekulacije prema kojima bi mogao prodati 34-godišnjeg kapitena Edina Džeku na kraju ove sezone, prenosi Anadolu Agency (AA).

Italijanski mediji u srijedu ujutru su objavili da Džekina plata od 7,5 miliona eura godišnje predstavlja problem za Romu, do te mjere da će kapiten “vučice“ morao da prihvati smanjenje plate kako bi ostao u glavnom gradu Italije.

Međutim, oglasili su se iz “vučice“ i demantovali takve navode.

“Roma je izuzetno zadovoljan kako Džeko obavlja ulogu kapitena, posebno u ovim osjetljivim vremenima. Ne postoji strategija koja bi mogla da promijeni njegovu budućnost, koja je vezana za Romu, niti klub razmišlja o preispitivanju ugovora sa igračem. Vijesti o promjenama ugovora, koje objavljuju pojedine novinske kuće, potpuno su bez osnova“, kazali su iz Rome za italijansku novinsku agenciju ANSA.

Džeko je u Romu stigao u ljeto 2015. godine na posudbu iz Manchester City, da bi naredne sezone “vučica“ otkupila njegov ugovor. U dresu rimskog kluba do sada je odigrao 211 takmičarskih utakmica i postigao 102 gola. Kapiten je i reprezentacije BiH za koju nastupio 107 puta uz 58 pogodaka.