BiH

Odluka Senata

Ispiti na Sveučilištu u Mostaru provodit će se online

22/04/2020

Osim toga, usvojena je informacija o otvaranju e-pošte s domenom sum.ba za sve studente Sveučilišta u Mostaru

Prva online sjednica Senata Sveučilišta u Mostaru (SUM), na kojoj se je bilo riječi o načinu održavanja ispita, prihvaćanju izmjene sveučilišnog kalendara i drugim aktivnostima SUM-a u vrijeme pandemije covid-19, održana je u srijedu.

Jedno od važnih pitanja je bilo način održavanja ispita, a Senat je donio odluku o održavanju i organizaciji online ispita na fakultetima gdje je to moguće te će svaka ustrojbena jedinica u skladu s preporukama osmisliti optimalan model održavanja ispita obzirom na različitosti i specifičnosti fakulteta, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću SUM-a.

Osim toga, usvojena je informacija o otvaranju e-pošte s domenom sum.ba za sve studente Sveučilišta u Mostaru.

Na sjednici je prihvaćena i izmjena sveučilišnog kalendara te će Sveučilište i fakulteti ostati otvoreni do 31. srpnja, nakon čega će uslijediti godišnji odmori te se ponovno nastavlja s radom 17. kolovoza 2020.

Senat je razmatrao informaciju o aktivnosti SUM-a u vrijeme pandemije covid-19 te je usvojio kronologiju aktivnosti kako bi ostale trajno zapisane.

Donesena je odluka o upisu studenata u prvu godinu preddiplomskih, diplomskih i integriranih preddiplomskih i diplomskih studija akademske 2020./2021. godine te prijedlog odluke o visini školarina i upisnina za akademsku 2020./2021.

Kada je riječ o provedbi izbora i reizbora u znanstveno-nastavna i umjetničko-nastavna zvanja na Sveučilištu u Mostaru, izabrana su dva redovita profesora, pet izvanrednih profesora, 15 docenata, osam viših asistenata te sedam asistenata, navodi se u priopćenju.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.