Roma popustila nakon 48 sati pregovora: Conte dobio prvo pojačanje

nainggolan

Antonio Conte nakon što Italija završi svoj nastup na Evropskog prvenstvu ovoga ljeta u Francuskoj preuzima ekipu Chelseaja, ali slaganje tima aktualnog engleskog prvaka iza kojeg je razočaravajuća sezona već traje punom parom.

Goal doznaje da iz Rome put Londona tako odlazi Radja Nainggolan i to za 36 miliona eura.

Italijanski je stručnjak 27-godišnjeg Belgijca označio kao prioritet, a ovaj bi trebao potpisati ugovor u trajanju od pet godina. Pregovori Chelseaja i Rome trajali su 48 sati, a Conte vjeruje kako je Nainggolan “rođen za englesku ligu” i kako bi uz njegovu pomoć Chelsea sljedeće sezone sigurno bio među Top 4 ekipe u Engleskoj.

Nainggolan bi trebao unijeti dodatnu žar u sredinu terena Chelseaja gdje će konkurente imati u igračima kao što su Nemanja Matić, Jon Obi Mikel te Ruben Loftus-Cheek.

“Giallorossi” su često “vozili na Nainggolanov pogon” otkako je ovaj stigao u Rim 2014. godine, a veliku ulogu u njegovom doalsku pod vodstvo Contea igra i činjenica kako odlično govori italijanski i engleski jezik.

Bit će zanimljivo vidjeti znači li prelazak Nainggolana da Miralem Pjanić ostaje u Romi, ili će pak Conte uzeti oba igrača “vučice” i na njihov pogon jurišati prema naslovu prvaka Engleske.