Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kratak rok

Roma postavila ultimatum Interu: Imate 48 sati da kupite Džeku

dzeko-perisic

Inter je do sada kupio Lukakua, Lazara, Barellu, Sensija, Godina… Ali tu se ne zaustavlja

Gust promet u oba smjera i potpuni redizajn momčadi karakteriziraju ovaj prijelazni rok u Interu.

Novi je i trener, Antonio Conte, koji veliko pospremanje i izvodi kako bi posrnulog velikana talijanskog i svjetskog nogometa vratio na vrh.

Inter je do sada kupio Lukakua, Lazara, Barellu, Sensija, Godina… Ali tu se ne zaustavlja.

Conte igra s dva napadača pa mu treba još jedan. Izbor mu je Edin Džeko. Ali Inter pokušava sniziti Romin odštetni zahtjev koji iznosi 20 miliona eura i bonuse. Nerazzurri prigovaraju da je to previše za nogometaša koji je duboko zagazio u 34. godinu, ali ipak žele Džeku. Roma im je dala rok od 48 sati da ispune njene uslove ili posao otpada, piše La Gazzetta dello Sport. Ultimatum su postavili jer im u slučaju Džekine prodaje hitno treba zamjena, a vremena je sve manje.

Conte istovremeno izvodi veliko čišćenje Interove svlačionice. Odlaze do jučer ključni igrači. I dok je Maura Icardija i Radju Nainggolana potjerao zbog karaktera, Ivana Perišića se rješava zbog previsoke plaće koja godišnje iznosi osam miliona eura bruto i jer mu se ne uklapa koncepcijski.

Ali Perišić nije dugo tražio novog poslodavca. Dok se Inter krila rješava, Bayernu su nasušno potrebna nakon odlaska legendarnog krilnog dua Robbery, ozljede Comana te teškog ranjavanja Leroya Sanea, koji je trebao doći kao jedna od zamjena.

Sve je dogovoreno između klubova, čeka se samo da Ivan Perišić pristane da nakon četiri godine u Milanu prijeđe u München. Radi se o jednogodišnjoj posudbi uz mogućnost da Bayern otkupi Perišića od Intera za 30 miliona eura.

I ovdje je zadan rok od 48 sati za konačnu odluku, piše La Gazzetta. Međutim, ovaj je postavio Bayern. Perišić ima vremena do ponedjeljka odlučiti se želi li u München jer i Bayernu se žuri.

Kao što smo pisali, novi trener Nerazzurra igra u sistemu 3-5-2, u kojem nema mjesta za krila poput Perišića. Na pripremama je pokušao od lijevog krila Perišića napraviti lijevog beka, ali nije mu uspjelo ono što je devet godina ranije u istom klubu pošlo za rukom Mourinhu i Eto'ou.

Niki Kovaču, koji je Perišića vodio kao izbornik Hrvatske, Interov igrač je odlična opcija B. Iskusan je, ali ne prestar (30), provjeren i dokazan u vrhunskom nogometu, a iako je stranac, neće mu trebati adaptacija na novu zemlju, jezik i ligu.

Perišić je, naime, četiri godine (2011.-2015.) živio i igrao u Njemačkoj za Borussiju Dortmund i Wolfsburg. Otamo je za 19 miliona eura prešao u Inter. Za milanski klub je odigrao 163 utakmice, postigao 40 i namjestio 37 golova.