Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Roma se odriče mladih igrača kako bi zadržala Pjanića

102015-SOCCER-AS-Roma-Miralem-Pjanic-celebrates-after-scoring-MM-PI.vresize.1200.675.high.19

Roma je blokirala moguće transfere Miralema Pjanića i Radje Nainggolana, ali bi zato mogla posegnuti za prodajom svojih mladih nada, piše Corriere dello Sport.

Predsjednik kluba James Pallotta se sastao s trenerom Lucianom Spallettijem te su pripremili strategiju za ljetni prijelazni rok.

Prodaja dvije glavne zvijezde tima – Pjanića i Nainggolana ne dolaze u obzir, ali zbog balansiranja knjiga Romini će se čelnici vjerovatno morati odreći nekoliko talentovanih mladih igrača.

Prije svega će igrače koji su na posudbama pokušati prodati, to se odnosi na Adama Ljajića u Interu, Seydoua Doumbiju u Newcastleu i Juana Iturbea u Bournemouthu.

Moguće su i prodaje Iago Falquea i Williama Vainquera, a Wojciech Szczesny i Lucas Digne koji su na posudbama, vjerovatno će se vratiti u svoje klubove.

Ako bude potrebno, Roma je spremna odreći se i svojih mladih talenata, pa bi tako na tržištu mogli biti dostupni Leandro Paredes, Federico Ricci, Daniele Verde, Matteo Politano, Arturo Calabresi, Umar Sadiq i Antonio Sanabria.