Roma “uništila” Lazio, Džeko nastavio golgetersku seriju

džeko as roma

Roma se nakon današnjih 4:1 u velikom rimskom derbiju približila Napoliju na četiri boda zaostatka te pobjegla Fiorentini na sedam bodova razlike

Roma je u velikom rimskom derbiju kao službeno gost slavila protiv Lazija 4:1 i tako sedam kola prije kraja Serie A napravila veliki korak ka osiguravanju mjesta u Ligi prvaka sljedeće sezone.

Nakon nekoliko neuspješnih pokušaja udarcima iz daljine Radje Nainggolana u prvih desetak minuta susreta, Roma je u 15. minuti ipak uspjela povesti. Lucas Digne je s lijeve strane poslao precizan centaršut u šesnaesterac, a Stephan El Shaarawy je nadskočio odbranu i s nekih desetak metara zabio glavom u donji desni ugao.

U 39. minuti Miralem Pjanić je savršeno primio lijep pas Nainggolana na rubu šesnaesterca i odmah pucao po golu. Ali, na njegovu nesreću, pogodio je desnu stativu! Bio je to odličan udarac, ali lopta nije htjela u gol. Nainggolan je u samom finišu prvog poluvremena odlično stvorio sam sebi priliku i snažno opalio s nekih 18 metara, ali lopta je otišla tik uz lijevu stativu.

U prvom poluvremenu gledali smo očekivano žustru utakmica, kao i uvijek u rimskom derbiju. Igrači Lazija su u razmaku od 13 minuta dobili tri žuta kartona, dok je u ekipi Rome ‘požutio’ samo Nainggolan.

Prvu pravu priliku u drugom poluvremenu imala je Roma u 53. minuti. Salah je pokupio u centimetar precizno dodavanje u kazneni prostor i odmah pucao, no lopta odlazi tik iznad prečke.

Edin Džeko ušao je u igru u 60. minuti, a već četiri minute kasnije odlično je reagirao na jednu odbijenu loptu i zabio za 2:0 Rome.

Lazio se nakon toga nije predao već je počeo jače pritiskati Romu, koja se nekako opustila, a u 69. minuti Wesley Hoedt je nakon kornera s desne strane uzdrmao stativu udarcem glavom.

Parolo je u 75. minuti zabio nakon što je odlično skočio Klose, koji je ušao u nastavku, i spustio loptu glavom pred gol odakle ju je Parolo u padu zakucao u mrežu za smanjenje vodstva.

https://www.youtube.com/watch?v=SC2axPsXCOk

U 83. minuti Alessandro Florenzi je došao do lopte na rubu šestnaesterca i pucao iz prve bez oklijevanja te pogodio u donji lijevi ugao za 3:1 vodstvo Rome. Samo četiri minute kasnije Diego Perotti je napravio pravi slalom kroz obranu i pronašao lijevu stranu gola zaa konačnih 4:1 Rome u velikom rimskom derbiju.

Roma se tako približila Napoliju na četiri boda zaostatka te pobjegla Fiorentini na sada sedam bodova razlike. Pjanić je igrao cijelu utakmicu, Džeko ušao u 60., a Zukanović u 81. minuti.