Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ronaldo bi mogao biti suspendiran 12 utakmica

ronaldo11

Nogometaš Real Madrida Cristiano Ronaldo mogao bi biti suspendovan između četiri i 12 prvenstvenih utakmica nakon što je odgurnuo sudiju koji mu je pokazao crveni karton u sinoćnjem susretu Superkupa Španije protiv Barcelone.

Ronaldo je za samo dvije minute dobio dva žuta kartona, prvi zbog skidanja dresa nakon postignutog gola, a potom zbog simuliranja jedanaesterca.

Nakon što mu je Ricardo de Burgos Bengoetxea pokazao drugi žuti, odnosno crveni karton, Ronaldo ga je odgurno, što je sudija uvrstio u svoj izvještaj, prenosi Eurosport.

– Kada sam mu pokazao crveni karton, igrač me je lagano odgurnuo kao izraz negodovanja – napisao je sudija u izvještaju.

Prema članu 96 disciplinskog pravnilika španske nogometne lige, za ovakve prekršaje predviđena je kazna od četiri do 12 utakmica zabrane nastupa.

Igrač Las Palmasa Marko Livaja u aprilu je počinio sličan prekršaj zbog čega je suspendiran pet utakmica.

Ronaldo će sigurno pauzirati revanš Superkupa u srijedu u Madridu, a ukoliko bude kažnjen propustit će i prva četiri susreta na početku prvenstva protiv Deportivo La Corune, Valencij, Levantea i Real Sociedada.

Ukoliko španski savez odredi najstrožiju kaznu Ronaldo ne bi igrao do 26. novembra.

Trener Real Madrida Zinedine Zidane izjavio je da će klub razmotriti mogućnost žalbe na crveni karton.

– Vjerovatno nije bio penal, ali crveni karton je prestroga odluka – kazao je Zidane.