Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Fabio Paim

Ronaldo ga je najavio kao svog nasljednika, sad je završio u zatvoru (VIDEO)

paim-2

16 godina kasnije Paim je u zatvoru

Nakon dolaska u Manchester United 2003. godine Cristiano Ronaldo je svjetskoj javnosti najavio novu portugalsku zvijezdu.

“Ako mislite da sam ja dobar, čekajte da vidite Fabija Paima”, poručio je Ronaldo po dolasku na Old Trafford.

Međutim, 16 godina kasnije Paim je u zatvoru. Osumnjičen je za dilanje droge zajedno s 43-godišnjom ženom. Uhvaćeni su nakon što im je policija prisluškivala telefone, a kod njih je pronađeno 12 grama kokaina, digitalna vaga i 900 eura.

Kada ga je Ronaldo hvalio, Paim je imao 15 godina i već tada su ga pratili skauti Barcelone, Manchester Uniteda i Real Madrida. S 19 godina najmoćniji nogometni agent Jorge Mendes ga je odveo na posudbu u Chelsea i činilo se da će to biti početak blistave nogometne karijere. Ipak, golema očekivanja nikad nije opravdao.

“Kad bi mi se danas dogodilo isto, bio bih strpljiviji. U to vrijeme imao sam previše slobodnog vremena i više sam se glupirao”, priznao je ranije krilni napadač zašto nije uspio ostvariti veliku karijeru.

Ubrzo je iz seniorskog tima vraćen u rezervnu momčad pa onda i u Sporting. Nedugo zatim riješio ga se i portugalski velikan, a onda je otišao u treću ligu pa na Maltu, u Luksemburg, Katar, Angolu… Krajem 2017. godine vratio se u Portugal i zaigrao za drugu momčad Leixoesa. I zaključio da mu je dosta nogometa.

“Mogao sam napraviti više od Ronalda, ali nisam imao ono što je on imao. A to su snaga i želja da postane ono što sam ja htio postati. Mogao sam biti najbolji na svijetu, ali niko nije rođen savršen. Nažalost, mislio sam da je samo talent dovoljan…”


Top ponudu za današnje utakmice pronaći ćete na sajtu Meridiana, a osim standardne ponude na ove mečeve, tu su i bonus kvote, koje vas čekaju već nakon trećeg odigranog para. Na Meridianovom sajtu depozit bez dodatnih troškova, između ostaloga, možete da uplatite Mastercard ili Maestro karticom, a na prvu uplatu dobićete 20% bonusa.