Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ponovo su prijatelji

Ronaldo i Ramos dvije godine nisu razgovarali zbog Modrića

cristiano-ronaldo-sergio-ramos-luka-modric
Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo (R) celebrates with Real Madrid's Croatian midfielder Luka Modric (L) and Real Madrid's defender Sergio Ramos after scoring during the UEFA Champions League semifinal first leg football match Real Madrid CF vs Club Atletico de Madrid at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, on May 2, 2017. / AFP PHOTO / GERARD JULIEN (Photo credit should read GERARD JULIEN/AFP/Getty Images)

Marca piše da su se Ramos i ostali realovci distancirali od Ronalda zbog njegove reakcije kad je Modrić dobio Zlatnu loptu za 2018. godinu

Reprezentacije Portugala i Španije sinoć su u Lisabonu odigrale prijateljsku utakmicu koja je završila 0:0.

Povodom te utakmice Marca je objavila priču o hladnom odnosu bivših suigrača iz Reala Cristiana Ronalda i Sergija Ramosa, koji već dvije godine ne razgovaraju, a razlog je – Luka Modrić.

Marca piše da su se Ramos i ostali realovci distancirali od Ronalda zbog njegove reakcije kad je Modrić dobio Zlatnu loptu za 2018. godinu, a među njima od tada vlada “hladniji odnos”, prenosi Index.

“Naravno da sam razočaran. Na terenu sam napravio sve da osvojim Zlatnu loptu, brojke ne lažu. Ali nisam manje sretan ako ne pobijedim. Imam divne prijatelje i porodicu i igram u jednom od najboljih klubova. Čestitke Modriću, koji je zaslužio nagradu, ali sljedeće godine srest ćemo se opet i ja ću učiniti sve da je ponovo osvojim. Mislite da ću ići kući plakati?”, rekao je Ronaldo talijanskim medijima prije dvije godine.

Ronaldo je tada već bio otišao u Juventus, koji se od tada nije sastajao s Realom, pa je sinoćnja utakmica bila prva prilika da Ronaldo bude na istom travnjaku s nekima od bivših suigrača.

S Ramosom se, doduše, promašio. Ronaldo je iz igre izašao u 72. minuti, a Ramos je bio na klupi sve do 81. minute, odnosno ušao je nakon što je Cristiano već napustio teren.

Ipak, nakon utakmice se vidjelo da je Marcin zaključak pomalo pretjeran i da su hladni odnosi stvar prošlosti jer se Ronaldo poslije utakmice podružio s Ramosom te su zajedno s Pepeom susret ovjekovječili fotografijom. Ronaldo je Ramosu darovao svoj potpisani dres uz poruku “sve najbolje mom prijatelju Sergiju”.