Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sjajni Brazilac

Ronaldo izdvojio najboljeg igrača s kojim je igrao

ronaldo

Nedavno je France Football odabrao 11 najboljih nogometaša svih vremena, a mjesto u toj ekipi našlo se za Ronalda, ali ne i za Zidanea

Brazilac Ronaldo, jedan od najvećih nogometaša svih vremena, tokom karijere igrao je s brojnim velikanima, ali jednog izdvaja.

“Zidane je najbolji nogometaš s kojim sam trenirao i igrao”, rekao je Ronaldo koji je karijeru završio 2011. godine u brazilskom Corinthiansu.

Sa Zidaneom je igrao od 2002. godine do 2006. u Realu. Nisu uspjeli osvojiti Ligu prvaka, a jedini veliki trofej koji je taj dvojac zajedno osvojio bilo je špansko prvenstvo 2003. godine. U toj sezoni Ronaldo je postigao 23 gola i bio uvjerljivo najbolji strijelac ekipe.

“Sada je Zidane trener koji je osvojio tri Lige prvaka zaredom. To je razlog zašto se danas moram zapitati: Ko je bolji? Zidane kao igrač ili Zidane kao trener? Ne znam odgovor na to pitanje.”

Nedavno je France Football odabrao 11 najboljih nogometaša svih vremena, a mjesto u toj ekipi našlo se za Ronalda, ali ne i za Zidanea. U veznom redu ispred Zidanea izabrani su Matthäus, Xavi, Maradona i Pele.