Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ronaldo juri Platinija, Perišić Šukera

rakitic

Nakon prvih 45 minuta treće utakmice osmine finala na EP u Francuskoj, bilo je jasno da će Hrvatska i Portugal odigrati jedno veliko ništa – ništa.

I tako je i bilo, bez udarca u okvir gola za 90 minuta!

Prvi put na ovom Evropskom prvenstvu Hrvatska nije zabila gol u prvom poluvremenu, niti za 90 minuta. Jesu prije toga i Turcima i Česima i Špancima.

Cristiano Ronaldo je bio neprimjetan, i ako je suditi po prvih 90 minuta, teško da će se večeras u produžecima izjednačiti s Michelom Platinijem na vječnoj listi strijelaca evropskih prvenstva.

Platni je zabio 9 (na EP 1984.), a Ronaldo je za sada na osam postignutih golova na evropskim prvenstvima. Ovo je mu je četvrto u karijeri, i zabijao je na svakom, barem po jedan gol. Prva zvijezda Portugala u prvih sat vremena nije uputila niti jedan udarac prema golu protivnika, niti je ijednom došao u priliku da dotakne loptu u kaznenom prostoru Hrvata.

Na drugoj strani, junak Hrvatske u grupnoj fazi takmičenja Ivan Perišić, za sada je učestvovao u sedam pogodaka Hrvatske na evropskim prvenstvima (asistencije i golovi). Davor Šuker je još uvijek reokorder sa devet.

Portugalac Nani večeras igra svoju 100. utakmicu u dresu Portugala.