Fudbal

finalisti izbora

Ronaldo, Messi i Lewandowski u finalu izbora za FIFA-inu nagradu fudbalera godine

13/12/2020

Svjetska kuća fudbala FIFA objavila je finaliste izbora za najbolje pojedince u svjetskom fudbalu protekle godine, a nagradi za najboljeg trenera se nadaju Bielsa, Flick i Klopp


ANKARA (AA) – Svjetska fudbalska organizacija (FIFA) objavila je imena fudbalera i fudbalerki koji su ostali u samoj završnici za izbor najboljih u svijetu prošle godine, javlja Anadolu Agency (AA).

U konkurenciji za FIFA-inu nagradu Najboljeg fudbalera 2020. godine takmiče se portugalski reprezentativac i napadač Juvenentura Cristiano Ronaldo, argentiski as i kapiten Barcelone Lionel Messi i portugalski golgeter iz Bayern Minhena Robert Lewandowski.

Pobjednici će biti proglašeni na ceremoniji koja je najavljena za 17. decembar.

FIFA tradicionalno na kraju godine bira i najbolju fudbalerku godine, a u finalu ovogodišnjeg izbora takmiče se Lucy Bronze (Manchester City), Pernille Harder (Chelsea) i Wendie Renard (Lyon).

Za najboljeg golmana godine takmiče se Alisson Becker (Liverpool), Manuel Neuer (Bayern Munich) i Jan Oblak (Atletico Madrid), dok se za istu nagradu u ženskoj konkurenciji bore Sarah Bouhaddi (Olympique Lyonnais), Christiane Endler (Paris Saint-Germain) i Alyssa Naeher (Chicago Red Stars).

U finalnom izboru za najboljeg trenera godine ostali su Marcelo Bielsa (Leeds United), Hansi Flick (Bayern Munich) i Jurgen Klopp (Liverpool), a u ženskoj konkurenciji tom FIFA-inom priznanju se nadaju Emma Hayes (Chelsea), Jean-Luc Vasseur (Olympique Lyonnais) i Sarina Wiegman (Dutch national team).

Fudbaleri Giorgian De Arrascaeta, Son Heung-min i Luis Suarez su stali u samoj završnici izbora za FIFA-inu nagradu “Puškaš“ koja se dodjeljuje za najljepšti gol protekle godine.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.