BIHAMK

Saobraća se po vlažnom kolovozu, upozorenje na povećanu opasnost od odrona

odron

Na magistralnom putu Livno – Šuica, preko prevoja Borova Glava, upozoravaju na izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na putevima u višim predjelima, a iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK) izdvajaju puteve od Sarajeva prema Tuzli i Konjicu, Glamoč – Mlinište, Bosanski Petrovac – Drvar i Prozor – Gornji Vakuf/Uskoplje, prenosi Anadolu Agency (AA).

Saobraća se po vlažnom ili mokrom kolovozu, a upozoravaju i na povećanu opasnost od odrona. Savjetuju oprezniju vožnju i napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Dionica autoputa A-1 Zenica jug – Zenica sjever i dalje je zatvorena u oba smjera.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor – Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar – Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres – Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača – Novi Travnik – Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, tokom dana, saobraća se na putevima: Vitez – Travnik (Kaonik – Nević Polje), Sarajevo – Tuzla (Olovske Luke i Husino), Klašnice – Laktaši, Pelagićevo – Srebrenik i Rogatica – Ustiprača.

Na magistralnom putu Livno – Šuica, preko prevoja Borova Glava, upozoravaju na izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 7 do 19 sati.