Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ronaldo: Niste me dobro razumjeli

ronaldo

Cristiano Ronaldo nakon Realovog poraza od Atletica (0:1) u gradskom i derbiju 26. kola Primere, čime je njegova ekipa izgubila ionako male šanse da osvoji naslov, izjavio je ono što se može sažeti ovako: Da je cijela ekipa na mojom nivou, bili bi prvaci.

“Teško je osvojiti takmičenje koje traje ovako dugo ako momčad ne daje sve od sebe. Da su svi igrali dobro kao ja – možda bi i bili prvi na tabeli. Ne želim umanjivati ničiji značaj i reći da Kovačić, Jese, Lucas nisu dobri, ali… Volim igrati sa Benzemom, Baleom, Marcelom i ne želim reći da drugi nisu dobri, ali..”

Nakon što je Portugalac ovom izjavom izazvao bijes navijača Reala na društvenim mrežama, Ronaldo je putem najvećih sportskih dnevnika požurio ispraviti štetu nastalu njegovom izjavom.

Tako je putem Marce poručio: Mislio sam kada bi moji saigrači bili na potrebnoj fizičkoj razini, ne što se tiče igračke vještine. Ja nisam bolji od ikoga od mojih suigrača.

Za As je dodao otprilike isto, ali s dodatnim pojašnjenjem:

– Pogrešno su protumačili moje izjave. Nisam rekao da sam bolji od ostalih. Mislio sam na fizički dio i povrede. Jer ove godine teške ozljede su nas sasjekle. Pepe, Bale, Benzema, Marcelo… dugo su bili izvan ekipe i to nas je poremetilo i nismo mogli igrati na nivou na kojem smo inače bili. Izuzetno poštujem moje saigrače i nikad ih ne bi uvrijedio. Ne mislim da sam bolji od ikoga.