Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer Novalić uputio čestitku povodom Dana nezavisnosti BiH

Fadil novalic

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić je, u ime Vlade FBiH i svoje lično ime, građanima BiH poželio sretan i uspješan 1. mart, Dan nezavisnosti BiH.

U čestitki Novalić podsjeća da dan kada su se građani Bosne i Hercegovine svih nacionalnosti, na referendumu, odlučili za nezavisnu, samostalnu i cjelovitu BiH, državu ravnopravnih naroda i građana, nesumnjivo je jedan od najznačajnijih u historiji naše zemlje.

Ističe da je predajom aplikacije za prijem u veliku porodicu evropskih država, Bosna i Hercegovina krenula putem koji je vodi ka članstvu u Evropskoj uniji i NATO savezu.

– Kursom reformi počeli smo put oporavka ekonomije i društva u cjelini i stvaranju uslova u kojima će biti više socijalne pravde, otvorena nova radna mjesta, data šansa mladima i u kojem će biti poboljšan standard svih građana Bosne i Hercegovine. Na tom putu ćemo istrajati, i uvjeren sam, dostići nivo koji ova zemlja i njeni građani i zaslužuju – stoji u čestitki premijera Novalića, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.