Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Italijanski mediji

Ronaldo objavio listu želja, hoće trojicu igrača s ovog spiska

ronaldo_juventus

Nakon ispadanja iz Lige prvaka, u Torinu slijedi rekonstrukcija, a naslovnice Corriere dello Sporta i Tuttosporta donose strategiju Stare dame za ljetni prelazni rok

Ispadanje u četvrtfinalu Lige prvaka za Juventus i Cristiana Ronalda prevelik je šok.

Talijanski prvak bio je uoči sezone jedan od najvećih favorita za trofej koji nije osvojio od 1996. godine, no Ajax mu je očitao lekciju te zasluženo otišao dalje.

Juventus mora osvježiti kadar

Sada u Torinu slijedi rekonstrukcija, a naslovnice Corriere dello Sporta i Tuttosporta donose strategiju Stare dame za ljetni prelazni rok.

Uz veznjaka Aarona Ramseyja, koji stiže po isteku ugovora iz Arsenala, Juventus želi dovesti po najmanje jedno top pojačanje u svakoj liniji.

Corriere dello Sport tvrdi da Ronaldo zahtijeva barem trojicu igrača s ovog popisa.

Ronaldov popis

U obrani su mete Raphael Varane iz Real Madrida, Mats Hummels iz Bayerna, Matthijs de Ligt iz Ajaxa, Ruben Dias iz Benfice te Kostas Manolas iz Rome. Osvježenja su posebno potrebna trošnoj obrani u kojoj trenutačno kao prvotimci igraju Leonardo Bonucci (31) i Giorgio Chiellini (34).

U veznoj liniji cilja se na Paula Pogbu iz Manchester Uniteda, Isca iz Real Madrida te Tanguyja Ndombelea iz Lyona, a uskoro bi novi ugovor trebao potpisati Miralem Pjanić, kojeg se povezivalo s odlaskom iz kluba.

U napadu bi Max Allegri volio vidjeti Joaoa Felixa iz Benfice i/ili Federica Chiesu iz Fiorentine. Izglednija je mogućnost dovođenja Talijana iz ljutog rivala, posebno nakon što je sjajno odigrao u subotu na Juventusovom stadionu te zaradio ovacije domaće publike.

Sve za Ligu prvaka

Juventus će sigurno i ovoga ljeta napraviti nekoliko velikih transfera jer mora pronaći formulu kako poboljšati europske prezentacije, posebno dok je tu i dalje Cristiano Ronaldo, koji je doveden upravo zbog osvajanja Lige prvaka.

U subotu je Juventus osigurao svoj osmi uzastopni Scudetto pobjedom nad Fiorentinom 2:1.

Ajax, koji je izbacio Juventus iz Lige prvaka, nastavlja svoju kampanju u najprestižnijem klupskom takmičenju.

U finalu će se naći jedan od dva kluba koja su napravili veliko iznenađenje – Tottenham ili Ajax.

Prvi meč igra se idući utorak u Londonu, a prema MOZZARTU, favorit je upravo domaći Tottenham, a KVOTA na njihovu pobjedu je 2.30.

Ipak, ne treba podcijeniti ni napadačku snagu Ajaxa, pa je sjajna i MOZZART KVOTA 1.67 da oba tima daju gol.

Kvote za ONLINE igru te čekaju u Mozzartu! REGISTRUJ se na sajtu, UPLATI NA RAČUN (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!