Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ronaldo od sudaca ima “zeleno svjetlo” za udaranje (VIDEO)

ronaldo

Treća utakmica na klupi Reala završila je loše po Zinedinea Zidanea. Njegov preporođeni Real pao je već na prvom ispitu izvan svog stadiona na kojem su u zadnja dva kola Deportivo i Sporting isprašeni s pet komada u mreži.

Ali, ovaj put ofenzivna mašina je zaustavljena kod Betisa uz jedini pogodak gostiju koji je Benzema postigao nakon evidentnog zaleđa. Nije to bio jedini propust suca u Sevilli, jer su i jedni i drugi tražili penale koji su se možda i mogli suditi.

Ponovo je u akciji bio Cristiano Ronaldo. Nije zabio, ali je u statistici udaranja protivnika bez lopte došao do brojke – pet. Da, upravo je toliko puta ove sezone Portugalac izgubio živce i udario protivničkog igrača, ovaj put Franciska Molinera. To polako postaje njegov brend, što protivnici pokušavaju iskoristiti i namjerno se dovode u takve situacije, najčešće postavljajući se ispred Ronalda da se ovaj zabije u njih.

“Bila je to ružna gesta. Nisam ni ja svetac, ali drugo je kad igrač ima loptu”, rekao je nakon utakmice Molinero.

Ono što je potpuno nevjerovatno je da u niti jednom takvom slučaju sudac nije reagirao niti je kaznio napadača Reala. I David Simon (Las Palmas), Krychowiak (Sevilla), Dani Alves (Barcelona) i Nacho Cases (Sporting) uspjeli su ga toliko naživcirati da ih je “potegao2 nogom ili rukom, s tim da je posljednji ispad imao prošlo kolo. Zato Ronalda slobodno možemo proglasiti “serijskim udaračem”.