Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ronaldo otkrio kada će se oprostiti od fudbala

ronaldo

Najbolji portugalski fudbaler Cristiano Ronaldo objelodanio je svoje planove vezane za povlačenje iz nacionalnog tima.

Jedan od najboljih igrača u istoriji fudbala napunio je prethodne sedmice 31 godinu čime je zagazio u četvrtu deceniju života.

Prilikom uručenja nagrade “Pichichi” Cristiano Ronaldo je otkrio da planira da ostane u Realu do isteka tekućeg ugovora 2018. godine, a tom prilikom je objelodanio i planove vezane za nacionalni tim.

Najmanje šest godina proći će prije no što Cristiano Ronaldo završi svoju reprezentativnu karijeru jer Portugalac planira da nastupi na naredna dva Svjetska prvenstva.

“Očekujem da Svjetsko prvenstvo u Kataru bude posljednje veliko takmičenje na kojem ću učestvovati u dresu sa nacionalnim grbom. Drago mi je što će turnir biti održan u Kataru i radujem se jer ću baš tamo odigrati posljednji turnir sa Portugalom” rekao je Ronaldo.

To znači da prva zvijezda Real Madrida planira da ostane aktivan u svojoj 37. godini što može da raduje sve Ronaldove fanove.

Ronaldo je reprezentativnu karijeru započeo 2003. godine kada je upisao prvi nastup u seniorskoj selekciji. Do sada je imao prilike da nastupa na tri Evropska i tri Svjetska prvenstva.