Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tokom intervjua

Ronaldo plakao kao malo dijete: “Ovo nisam nikad vidio” (VIDEO/FOTO)

roki2

Portugalac nije mogao zaustaviti suze kada je ugledao Josea Dinisa Aveira na ekranu

Cristiano Ronaldo (34) je došao na gostovanje kod Piersa Morgana očekujući zabavni, bezbrižni intervju, a završio je brišući s lica suze maramicama. Britanski voditelj mu je pokazao video u kojemu njegov pokojni otac s ponosom priča o njemu.

Portugalac nije mogao zaustaviti suze kada je ugledao Josea Dinisa Aveira na ekranu.

U kratkom videu Jose govori o sinu i njegovim postignućima dok stoji na ulazu u kuću. Ronaldo je bez oca ostao kada je imao samo 20 godina. Umro je od zatajenja jetre koja je bila posljedica alkoholizma. Bilo je to 2005, a Dinis je imao 52 godine. Ronaldov otac je bio vojnik, a obolio je od PTSP-a nakon što je bio u ratovima u Mozambiku i Angoli.

– Nikada nisam vidio ovaj video. Nikada ga nisam vidio. Ne mogu vjerovati – rekao je Ronaldo kroz suze.

– Mislio sam da će intervju biti smiješan, nisam očekivao da ću plakati. Nikada nisam vidio ovaj video. Nemam pojma otkud vam… Moram ovo pokazati porodici. Stvarno nisam puno poznavao svog oca. Bio je alkoholičar. Nisam s njim mogao razgovarati. Nismo imali niti jedan normalan razgovor. Bilo je teško – ispričao je Ronaldo.

Voditelj Piers Morgan ga je pitao zbog čega mu je najtužniji.

– Nije me vidio kada sam postao najbolji na svijetu, kada sam primao nagrade. Nije vidio što sam postigao. Čitava je porodica  to vidjela, majka, braća, čak i najstariji sin. Ali otac, on nije vidio ništa – rekao je.

Ronaldo je odrastao praktički samo s majkom. I danas, kada ima svoju vlastitu porodicu, nevjerovatno je povezan s njom. Dolores uživa brinući se za četvero unučadi, a najviše vremena provodi s najstarijim Ronaldovim sinom Cristianom Juniorom (9). Portugalac je otac još dvoje blizanaca – Eve Marije (2) i Matea (2), a najmlađu Alanu (1) je dobio u vezi s Georginom Rodriguez (25).

– Georgina mi je puno pomogla. Ona je majka moje djece, jako je volim. Ona mi je prijateljica. Puno razgovaramo. Otvorio sam joj svoje srce, a ona je meni otvorila svoje. Jednog dana ćemo se ja i Georgina sigurno vjenčati. To je i velika želja moje majke – otkrio je Ronaldo koji je u nedjelju pokazao da je u samo nekoliko godina postao pravi obiteljski čovjek. Poslijepodne je proveo s porodicom  u prirodi. On i Georgina su najprije djecu odveli na druženje s konjima, a potom su se svi zajedno provozali biciklima. Cristiano je u sjedalici vozio Matea, dok je Georgina na svom biciklu gurala djevojčice.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Cristiano Ronaldo (@cristiano)

U intervjuu je Ronaldo pričao i o optužbama za silovanje pod kojima se našao. Otkrio je da je bio toliko posramljen da je pred djecom mijenjao programe kada bi se pojavile vijesti o njemu.

– Teško je. Imaš djevojku, imaš porodicu, djecu. Kada se igraju s tvojom iskrenošću, teško je, jako teško. Jedan dan sam sjedio u dnevnoj sobi s djevojkom, gledali smo vijesti i krenuli su pričati o meni. Čuo sam da djeca silaze sa sprata i promijenio sam program jer me bilo sram. Bilo me je sram. Promijenio sam program samo da Cristiano Ronaldo ne bi vidio da pričaju loše o njegovom ocu, da ga spominju u jako ružnom slučaju. Iskreno, osjećao sam se jako loše.