Portugalca ne želi niko

Ronaldo pred iznenađujućim transferom, menadžer ga nudi “kao na tacni”

cristiano ronaldo – instagram

Manchester United je voljan da pusti Ronalda na posudbu, ali najveća prepreka u tome je njegova plata, što bi klub koštalo najmanje osam miliona eura po sezoni

Menadžer jednog od najboljih nogometaša današnjice Cristiana Ronalda ponudio je svog klijenta Napoliju, u pokušaju da Portugalac napusti redove Manchester Uniteda ovog ljeta.

Tridesetsedmogodišnji Ronaldo želi napustiti redove “Crvenih đavola” i nastaviti individualnu dominaciju u Ligi prvaka, ali njegova nastojanja da pređe u veliki klub poput Bayerna nisu urodila plodom, s obzirom na to da su se Bavarci okrenuli mlađim snagama.

Španski list “AS” navodi da je Mendes nedavno ponudio Ronalda nekolicini klubova širom Evrope, uključujući Napoli. On želi igrati u Ligi prvaka, ali je već nekloliko klubova odbilo njegov angažman, prenosi Football Italia.

Manchester United je voljan da pusti Ronalda na posudbu, ali najveća prepreka u tome je njegova plata, što bi klub koštalo najmanje osam miliona eura po sezoni.

Iako se u ovoj fazi dovođenje Ronalda čini nerealnim, Napolijev neuspjeh u angažmanu Paula Dybale mogao bi značiti da imaju sredstva za ovu akviziciju.