Piše ABC

Ronaldo se požalio saigračima da je transfer u Juve bio totalni promašaj

Ronaldo-i-Sarri

Iako je u prvoj sezoni odigrao sjajno, baš kao na nivou u Realu, već je u drugoj sezoni počeo osjećati – nostalgiju

Cristiano Ronaldo navodno je svojim saigračima iz Reala otkrio da je “požalio” zbog transfera u Juventus, jer ga je to stajalo gubitka dvije Zlatne lopte…

Dakle, otkriva to španski ABC list, Ronaldo je 18 mjeseci kasnije “progledao” i shvatio da je to generalno transfer bio – loš potez.

Iako je u prvoj sezoni odigrao sjajno, baš kao na nivou u Realu, već je u drugoj sezoni počeo osjećati – nostalgiju.

“Tek kad se maknuo sa stadiona Bernabeu shvatio je da niti jedan klub na svijetu nema snagu jednog Reala”, pišu Španci.

Nadalje, Ronaldo je uvjeren i u to da bi ostankom u Realu dobio dvije Zlatne lopte koje su u međuvremenu pripale Luki Modriću i Leu Messiju.

“Prošle godine je brutalno opljačkan. Modrić? Pa to nije imalo nikakvog smisla. To je bila Realova borba da on to ne osvoji!”, izjavio je i Giorgio Chiellini, njegov suigrač iz Juventusa.

Ronaldo je Bernabeu napustio samo zato jer je bio nezadovoljan uvjetima u ugovoru, odnosno Florentino Perez mu nije htio dati plaću veću od 25 miliona eura.

Jer u to vrijeme Messi je dobio značajnu povišicu. Nepravda je ispravljena na Apeninima, jer ovdje on zarađuje oko 30 miliona eura, no čini se da je, kad podvuče crtu, ipak na gubitku. Zbog dvije Zlatne lopte, kako je on to lijepo sebi objasnio.