Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ronaldo se zahvalio navijačima Manchester Uniteda na ovacijama

ronaldo

Cristiano Ronaldo, fudbaler Juventusa, dan nakon što je njegov tim slavio u Ligi šampiona na Old Traffordu javno se zahvalio navijačima Manchester Uniteda na toplom dočeku, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iako je “stara dama” pobijedila rezultatom 1:0 u susretu trećeg kola grupe “H” navijači na “Teatru snova” nakon utakmice su ovacijama ispratili portugalskog fudbalera, koji je godinama nosio dres Uniteda.

Ronalda je kao tinejdžera iz lisabonskog Sportinga u Manchester United doveo legendarni menadžer sir Alex Ferguson. Od 2003. do 2009. godine jedan od najboljih fudbalera današnjice s velikim uspjehom je nosio dres “crvenih đavola” s kojima je osvojio tri naslova šampiona Engleske, dva Liga kupa, te po jedan pehar u FA kupu, Superkupu Engleske, Ligi šampiona i FIFA svjetskom klupskom prvenstvu.

“Važna pobjeda u veoma emocionalnoj utakmici za mene. Bila je to odlična igra na Old Traffordu. Zahvaljujem se svim navijačima na sjajnom dočeku i podršci”, poručio je Ronaldo preko društvenih mreža.

Ronaldo je nakon Manchester Uniteda otišao u Real Madrid u kojem je definitivno izrastao u jednog od najboljih igrača svih vremena. Nakon što je proglašen za najboljeg fudbalera svijeta dok je igrao za United, isto priznanje dobio je još četiri puta u dresu Reala. Iako su mu 33 godine, sada s Juventusom želi da se popne na krov Evrope.