Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liga prvaka

Ronaldo spasio Manchester poraza, Fati donio pobjedu Barceloni

machester united (1)

Juventus je ostvario sigurnu pobjedu na svom terenu protiv Zenita (4:2)

Atalanta je remizirala protiv Manchester Uniteda (2:2) u Bergamu u 4. kolu Lige prvaka.

Strijelci za Atalantu, koja je dva puta vodila, bili su Iličić i Zapata, ali Ronaldo je s dva gola ponovo spasio trenera Olea Gunnara Solskjaera i svoju ekipu.

Bayern Munchen slavio je protiv Benfice sa 5:2. Lewandowski i Gnabry su pogađali u 26. i 32. minuti, a Morato je smanjio na 2:1 u 38. U sudijskoj nadoknadi prvog dijela Lewandowski je promašio penal.

Golijada je nastavljena u drugom dijelu, a prvo je pogodio Sane u 49. minuti, a potom je poljski napadač postigao svoj drugi pogodak. Nunez je bio strijelac drugog gola za portugalski klub, da bi Lewandowski kompletirao hat-trick u 84. minuti za konačnih 5:2.

Juventus je ostvario sigurnu pobjedu na svom terenu protiv Zenita (4:2). Stara dama je povela golom Dybale u 11. minuti, a Bonucci je autogolom u 26. minuti poravnao. U drugom dijelu Juve je došao do tri gola prednosti. Pogodio je ponovo Dybala u 58. minuti, a potom Chiesa u 74. i Morata u 82. Azmoun je u 92. minuti postavio konačnih 4:2.

Barcelona je došla od trijumfa protiv Dynamo Kieva (0:1). Jedini pogodak za Katalonce postigao je Fati u 70. minuti. Villarreal je bio siguran na svom terenu protiv Young Boysa (2:0), a pogotke su postigli Capoue i Danjuma.

Lille je ostvario gostujuću pobjedu protiv Seville (1:2). Ocampos je doveo Andalužane u prednost u 15. minuti, a potom je uslijedio preokret. David je bio strijelac za 1:1 u 43. minuti, a pobjedu francuskog klubu donio je Ikone u 51. minuti.