BIHAMK

Oprez zbog magle i mokrog kolovoza

magla AA (1)

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici autoputa A-1 Kakanj-Visoko (na mostu u naselju Dobrinje) saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova, navode iz BIHAMK-a.

Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz rječne tokove vidljivost je u jutarnjim satima smanjena zbog magle, posebno na širem području Gračanice, Ključa i Goražda. Na dionicama sa maglom i kolovoz je mokar, pa je neophodna opreznija vožnja, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), javlja Anadolu Agency (AA).

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici autoputa A-1 Kakanj-Visoko (na mostu u naselju Dobrinje) saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova, navode iz BIHAMK-a.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta Draksenić-Vrbaška (put koji vodi prema graničnom prelazu Gradina). Za vrijeme radova putnička vozila mogu koristiti lokalni put (Podgradci-Jablanica-Sjeverovci-Božići), dok teretna vozila saobraćaju preko Banja Luke i Prijedora.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Jajce (Skela), Nemila-Žepče (Želeće), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.