Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ronaldo stavio potpis na svoj zadnji ugovor u karijeri?!

perez_ronaldo

Cristiano Ronaldo s Realom je potpisao novi ugovor kojim je dao naslutiti da će na Santiago Bernabeu završiti karijeru.

Portugalska je zvijezda u svečanoj dvorani stadiona Santiago Bernabeu potpisla novi petogodišnji ugovor s Realom, a svjedoci su mu bili mama Dolores i predsjednik kluba Florentino Perez.

Upravo potpisani ugovor važi do njegove 36. godine, i po svemu sudeći biće mu to posljednji u karijeri, iako Ronaldo tvrdi suprotno.

“Ovo nije moj zadnji ugovor. Zahvalan sam Realu, gradu Madridu, navijačima i suigračima, što su mi omogućili da dospijem ovako daleko. Ovo je poseban dan u mojoj karijeri, jer Real je klub mog života i budite sigurni da ću do kraja ugovora raditi isto ono što sam i do sada.”

Tako će Ronaldo nadmašiti slavnog argentinskog prethodnika Di Stefana, koji je u Realu proveo 11 godina, a ako Ronaldo izdrži do kraja novog ugovora, u Madridu će biti godinu duže.

Najdugovječniji Galactico u istoriji kluba nastojat će do 2021. obogatiti trofejnu zbirku s Realom, u kojoj su do sada po jedan naslov prvaka Španije i svijeta, te po dva Kupa Kralja i Lige prvaka, dok se među njegovim individualnim nagradama osvojenim s Realom ističu dvije Zlatne lopte i tri naslova najboljeg strijelca Primere.

Prema dosadašnjem ugovoru, Ronaldo je zarađivao 21 milion eura godišnje.