Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kažnjen i novčano

Ronaldo suspendovan radi vulgarne gestikulacije prema navijačima: “Moj potez izražava snagu”

ronaldo
Foto: Screenshot/ YouTube

Ronaldo je uz dvije utakmice zabrane nastupa kažnjen i novčano

Cristiano Ronaldo suspendiran je na dvije utakmice zbog prostačkih gesti koje je uputio dijelu navijača koji su ga provocirali izvikujući ime Lionela Messija.

Podsjetimo, napadač Al Nassra je na već uobičajene provokacije koje je dobio tokom susreta s Al Shababom vulgarno odgovorio navijačima prvo se hvatajući za uho sugerirajući da ih “ne čuje dobro”, a potom i hvatajući se za međunožje simulirajući (valjda) da se samozadovoljava, piše Scsport.ba.

Saudijski medij Al-Riyadiya piše, a Goal i Mirror prenose Ronaldovu izjavu o ovom slučaju. “Poštujem sve klubove. Moj potez izražava snagu, on nije sramotan i navikli smo na to u Evropi”, poručio je Ronaldo u službenom saopćenju za disciplinsku komisiju.

Kako navode engleski mediji, Ronaldo je uz dvije utakmice zabrane nastupa kažnjen i novčano. Ne navodi se kojim iznosom, no ističe se da će taj iznos za njega, s obzirom na primanja koja ima, odnosno 200 miliona eura godišnje plaće, biti zanemariv.

Sljedeće dvije ligaške utakmice Al Nassr igra protiv Al Hazma te protiv Al Raeda. Između njih je utakmica u Azijskoj ligi prvaka u kojoj je Ronaldovoj momčadi suparnik Al Ain iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.