Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Skromnost"

Ronaldo: Zaslužujem “Zlatnu loptu”

ronaldo georgina

Kada je u pitanju optužba za silovanje, izjavio je da mu je najteže zbog majke i sestre

Cristiano Ronaldo tvrdi da “zaslužuje” Zlatnu loptu, smatra da je Juventus bio dobar izbor za njega te da predsjednik Real Madrida Florentino Perez “nikada nije govorio iz srca”.

U intervjuu za “France Football”, koji će biti objavljen u utorak, Ronaldo je također otkrio da su njegova majka i sestra preživjele veliku bol zbog optužbi protiv njega za silovanje.

– Već znam, u srcu, da sam jedan od najboljih igrača u historiji – kazao je bivši igrač Reala.

– Već sam govorio da mi osvajanje Zlatne lopte šesti put nije opsesija, ali naravno da želim osvojiti šestu Zlatnu loptu. Lagao bih kada bih rekao drugačije. Radim zbog toga kao i što postižem golove i pobjeđujem bez namjere da mi to bude opsesija – dodao je.

Ističe da je prelazak u Juventus bio uspješan potez. Iako je u Real proživio sjajne trenutke, naglašava da je nakon devet godina došle vrijeme za promjenu sredine.

– Moj odnos s Florentinom Perezom nije prelazio okvire poslovnog. Ono što mi je govorio nije dolazilo iz njegovog srca – dodao je.

Kada je u pitanju optužba za silovanje, izjavio je da mu je najteže zbog majke i sestre.

– Sve sam objasnio svom partneru. Moj sin, Cristiano Jr, je premlad da bi shvatio. Osjećam se gore zbog majke i sestre. Zaprepaštene su ali u isto vrijeme i jako ljute. Ovo je prvi put da ih vidim u takvom stanju – zaključio je Ronaldo u intervjuu za France Football, a prenosi Football Italia.