Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ronaldo želi zaustaviti Hrvatsku

modric – hrvatska

Nakon što su odigrane utakmice grupne faze na EURO 2016 uslijedila su dva dana pauze, ali se danas ljubitelji fudbala mogu vratiti na svoje.

Počinje najzanimljiviji dio takmičenja, nokaut faza u kojoj niko više nema pravo na popravni. Od današnjih ogleda osmine finala svakako je za region najzanimljiviji duel u kojem neubjedljivi Portugal predvođen Cristianom Ronaldom želi zaustaviti zahuktalu Hrvatsku, javlja Anadolu Agency (AA).

Susret Portugala i Hrvata igraće se na stadionu “Bollaert-Deleils“ u Lensu sa početkom 21 sat. “Vatreni“ su superiorno osvojili prvo mjesto u grupi „C“, pobjedom protiv još uvijek aktuelnih šampiona Španije, pa je logično da su blagi favoriti.

No, s druge strane Portugal koji se provukao kroz grupu „F“ do osmine finala ima svoje adute, a najveći je jedan od najboljih fudbalera današnjice Ronaldo. I tradicija je na strani Portugalaca, koji su u dosadašnja tri ogleda sa Hrvatima ostvarili sve pobjede.

U preostala dva duela današnjeg programa sastaće se Švajcarska – Poljska i Vels – Sjeverna Irska. U susretu Švajcaraca i Poljaka nema izrazitog favorita, obje selekcije podjednako žele napraviti nešto na EURO 2016, pa se može očekivati beskompromisna borba.

Još uzbudljivije trebalo bi biti u duelu otočkih rivala Velsa i Sjeverne Irske. Naravno, favoriti su Velšani ako ništa zbog svoje prve zvijezde Garetha Balea, koji igra sjajno u Francuskoj.

– 25. juni –

Saint-Etienne (15.00): Švajcarska – Poljska

Pariz (18.00): Vels – Sjeverna Irska

Lens (21.00): Hrvatska – Portugal