BiH

Danas 35. obljetnica Gospinih ukazanja u Međugorju

25/06/2016

Danas se u svetištu Kraljice Mira u Međugorju svečano obilježava 35. godišnjica od Gospinih ukazanja.

Za vjernike i hodočasnike danas će biti organizirane svete mise, a središnja sveta misa u župnoj crkvi služit će se u 19 sati. Program se u 22 sata nastavlja redovitim mjesečnim cjelonoćnim klanjanjem do 7 sati ujutro.

Godišnjice Gospinih ukazanja u Međugorju okupljaju stotine tisuća vjernika iz cijeloga svijeta. Brojni hodočasnici u Međugorje dolaze organizirano, zrakoplovima, autobusima, automobilima, biciklima, a veliki broj hodočasnika iz hercegovačkih mjesta i iz daljeg dolazi pješice, a neki čak i bosi.

Blažena Djevica Marija, ovdje u narodu poznata i kao Međugorska Gospa ili Kraljica Mira, prvi se put ukazala 24. lipnja 1981. na mjestu zvanom Podbrdo, na brdu Crnica u Međugorju. Kako su tvrdili vidjelice (tada djeca, a danas odrasli ljudi), pojavila se u sumrak u liku mlade žene s djetetom u naručju. Posredstvom tih šestero djece, što su je vidjela, svijetu je poslala poruke o miru, vjeri, ljubavi, molitvi, obraćenju i postu. Sutradan, 25. lipnja opet su doživjeli ukazanje i taj dan slavi se kao godišnjica.

Gospina ukazanja, prema tvrdnjama vidjelaca, traju u međugorskoj župi još i danas.

I ove će godine obljetnica proteći u znaku pitanja hoće li Sveta Stolica priznati postojanje čuda u ovom poznatom marijanskom središtu. Naime, Vatikan nije ni priznao, a ni opovrgnuo međugorska ukazanja.Vatikan trenutačno Međugorje priznaje kao mjesto molitve, ali nije ga još potvrdio kao mjesto gdje se događaju nadnaravne pojave. Unatoč tome, prema podacima Župnog ureda Međugorje, do sada je to mjesto posjetilo više od 50 milijuna hodočasnika iz gotovo svih zemalja svijeta

Komentari