Fudbal

Nisu birali riječi

Ronaldova porodica popljuvalja Modrićevu Zlatnu loptu: “Mafija i kur…. sinovi”

04/12/2018

Elma Aveiro i Miguel Paixao, Ronaldova sestra i prijatelj, žestoko su preko društvenih mreža kritizirali novinare i časopis France Football

Osobe bliske Cristianu Ronaldu opet nisu dobro primile odluku da se nagrada za najboljeg nogometaša svijeta dodijeli Luki Modriću, a ne portugalskom napadaču.

Elma Aveiro i Miguel Paixao, Ronaldova sestra i prijatelj, žestoko su preko društvenih mreža kritizirali novinare i časopis France Football što nisu nagradu dodijelili kapetanu Portugala.

“Na nesreću, ovo je svijet koji živi od korupcije, mafije i k… sina novca. Božja moć je veća od sve te truleži. Bog kasni, no ne zakaže”, poručila je Aveiro na Instagramu gdje je objavila Ronaldovu fotografiju s ranije osvojenom Zlatnom loptom.

On je prošle godine bio pobjednik, a u ponedjeljak nije došao u Pariz na ceremoniju dodjele nagrade. Modrić je na temelju glasova novinara iz oko 180 zemalja osvojio prvo mjesto sa 753 boda, dok je Ronaldo zauzeo drugo mjesto s 478 bodova.

Juventusov napadač nije došao niti u Monaco i London na dodjele nagrada krovnih nogometnih organizacija UEFA-e i FIFA-e, gdje je također bio zauzeo drugo mjesto iza Modrića. Juventusova glasnogovornica Enrica Tarchi nije odgovorila na upit oko Ronaldovog izostanka.

“Samo je nedostajalo još ovo. Nevjerojatno je što se radilo ove godine”, ustvrdio je pak Miguel Paixao. On i Ronaldova sestra također su žestoko kritizirali i rezultat dodjele nagrada u Monacu i Londonu.

“Onoga koji je i više nego dovoljno napravio da bude još jednom proglašen najboljim, nimalo se ne poštuje. Činjenice govore same za sebe. Oni koji ne žele da Cristiano bude nagrađen nikada neće moći prijeći preko brojeva iz nogometne historije. On je najbolji nogometaš svijeta i ove godine”, dodao je Ronaldov prijatelj.

Ronaldo je s Real Madridom treću godinu zaredom osvojio Ligu prvaka, te opet bio najbolji strijelac tog takmičenja, no ljetos je s Portugalom ispao u osmini finala Svjetskog prvenstva od Urugvaja. Prešao je zatim u Juventus gdje je s deset pogodaka najbolji strijelac talijanskog prvenstva, zajedno s Krzysztofom Piatekom iz Genoe, koji je također postigao deset golova.

Ronaldo se u ponedjeljak navečer nakon dodjela nagrada nije oglasio. On i Modrić igrali su zajedno u Realu od ljeta 2012. do ljeta 2018. godine. Modrić je prošle godine bio zauzeo peto mjesto u takmičenju za Zlatnu loptu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.