Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kraj karijere

Rooney je rekao zbogom!

rooney

Najbolji je strijelac ‘crvenih đavola’ u istoriji s kojima je osvojio pet naslova prvaka Engleske uz po jedan naslov prvaka Evrope, Evropsku ligu i FA Kup. Igrao je i za DC United u američkoj MLS ligi

Najbolji strijelac u istoriji engleske nogometne reprezentacije kao i tamošnjeg velikana Manchester Uniteda Wayne Rooney u petak je objavio kako je završio igračku karijeru u dobi od 35 godina te kako će ubuduće raditi isključivo kao menadžer u drugoligašu Derby Countyju.

Wayne Rooney (35) je prije godinu dana stigao u Derby kao igrač-menadžer te je u toj ulozi u posljednjih 12 mjeseci odigrao 30 utakmica postigavši šest golova. U aktuelnoj sezoni je upisao 10 nastupa uz jedan gol koji je zabio još u 1. kolu.

Ekipa Derbyja trenutno zauzima tek 22. mjesto u drugoj engleskoj ligi, te ju do kraja sezone očekuje borba za ostanak.

Rooney je tokom bogate karijere upisao čak 120 nastupa za Englesku uz 53 gola, te je najbolji strijelac ‘Gordog Albiona’ u istoriji.

Prvi mu je klub bio Everton, ali najveći je dio karijere proveo u Manchester Unitedu za koji je u 559 nastupa zabio 253 gola.

Najbolji je strijelac ‘crvenih đavola’ u istoriji s kojima je osvojio pet naslova prvaka Engleske uz po jedan naslov prvaka Evrope, Evropsku ligu i FA Kup. Igrao je i za DC United u američkoj MLS ligi.