Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rooney spasio United, Swansea slavio na Anfieldu

rooney

Wayne Rooney spasio je Manchester United poraza u Stokeu golom u 94. minutu u meču 22. kola Premijer lige – 1:1 (1:0).

“Crveni đavoli” su tako ostali neporaženi i nakon 17. uzastopnog meča u svim takmičenjima, dok domaći City nije uspio da zabilježi treći trijumf u nizu.

Domaćin je vodio od 19. minuta autogolom, da bi kapiten gostiju u posljednjim trenucima meča spektakularnim pogotkom iz slobodnjaka donio bod ekipi Josea Mourinha.

Ujedno, popularni Vaza postao je najbolji strijelac u historiji slavnog kluba sa Old Trafforda, pošto mu je ovo bio 250. za klub – čime je pretekao legendarnog sera Bobbyja Charltona na prvom mjestu vječne liste.

U preostalim susretima odigranim u tradicionalnom popodnevnom terminu, West Ham United je pobjedom protiv Middlesbrough u gostima nastavio proboj ka gornjem dijelu tabele 3:1 (2:1), a Everton je golom Seamusa Colemana u 87. minutu porazio Crystal Palace u Londonu 1:0 (0:0).

Bournemouthje uspio da ostane neporažen protiv Watforda kod kuće 2:2 (0:1), dok je West Bromwich Albion bio siguran protiv Sunderlanda – 2:0 (2:0).

Liverpool je na otvaranju kola poražen od Swansea na Anfieldu, dok su u nedjelju na programu još tri susret.

Junak Swanseaja je napadač Fernando Llorente koji je na meti Chelseaja, a on je postigao prva dva pogotka na utakmici. Prvi je postigao u 48. minuti igre, a sljedeći samo četiri minute kasnije.

Liverpool je brzo smanjio zaostatak. U 55. je minuti za 1:2 pogodio Roberto Firmino glavom, a onda u 69. minuti zabio i za izjednačenje.

A prvu pobjedu Swanseaja u povijesti Premier lige na Anfieldu je donio Gylfi Sigurdsson u 74. minuti nakon Klavanove pogreške.