Fudbal

hoće li se vratiti?

RTL: Mamićev brat napustio Hrvatsku i otišao u BiH

16/04/2021

Zoran Mamić pravomoćno je osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora

Zoran Mamić opet je napustio Hrvatsku i otišao u Bosnu i Hercegovinu, gdje se nalazi i njegov brat Zdravko javio je hrvatski RTL. Prema istom izvoru, Hrvatsku je Mamić napustio prije dva dana.

Još se nije vratio, a nije ni odgovorio na pitanje hoće li svoju kaznu odslužiti ondje ili će se vratiti u Hrvatsku.

Zoran Mamić pravomoćno je osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora. Nedavno je dobio poziv da se javi sucu izvršenja radi odsluženja kazne. Kod suca izvršenja trebao bi se pojaviti 26. aprila.

Uz Mamića, Pernara i odbjeglog prvookrivljenog Zdravka Mamića u tom je slučaju osuđen i bivši direktor Dinama Damir Vrbanović kojemu pravomoćna presuda još nije uručena. Presuda tako nije postala izvršna pa sud u Zagrebu, gdje ima prijavljeno boravište, još nije zakazao ročište na kojem će odlučivati o njegovoj kazni.

Zatvorenici na početku kazne idu u centar za dijagnostiku u zagrebačkom Remetincu, nakon čega se upućuju u neku od kaznionica. No početak izdržavanja kazne može se odgoditi zbog, primjerice, zdravstvenih ili porodičnih razloga, piše Index.hr.

Podsjetimo, Vrhovni sud potvrdio je prije nekoliko sedmica nepravomoćnu osuđujuću presudu protiv Zdravka i Zorana Mamića te bivšeg direktora Dinama Damira Vrbanovića. Zdravko Mamić je tako i pravomoćno osuđen na šest i po godina zatvora, a njegov brat Zoran na četiri godine i osam mjeseci zatvora.

Nakon presude Zoran Mamić je dao ostavku na mjesto trenera Dinama, a kasnije je za RTL kazao da će odslužiti kaznu na koju je osuđen.

“Presuda je bila nepravomoćna, ali otkako je postala pravomoćna, naglašavam da se i dalje ne osjećam krivim. Poštujem tu odluku i učinit ću sve što moram. Sad slijedi pravna borba i čekamo daljnje odluke. Kako odluče, tako će biti”, rekao je Mamić.

Kazao je i da će vidjeti postoji li mogućnost odgode jer ima dijete od godinu dana.

“U načelu sam spreman to što prije riješiti. Imat ću 50 godina, odradit ću tu kaznu i nakon toga želim normalno živjeti”, poručio je.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.