Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rummenigge: Šta Guardiola radi u slobodno vrijeme to je njegova stvar

guardiola

Karl-Heinz Rummenigge, predsjednik minhenskog Bayerna kazao je da ne vidi nikakav problem u tom što se njihov trener Josep Pep Guardiola sastao sa Txikijem Begiristainom, sportskim direktorom svog budućeg kluba Manchester Cityja, javlja Anadolu Agency (AA).

[yuzo_related]

Španski trener, koji će na klupu „građana“ sjesti 1. jula ove godine, u ponedjeljak se sastao sa Begiristainom u hotelu Conservatorium u Amsterdamu. Prethodno, na istoj lokaciji, sportski direktor Cityja razgovarao je sa Ilhanom Gundoganom, ujakom i agentom Ilkayja Gundogana, fudbalera Borussije Dortmund.

„To nije nikakav problem. Guardiola svakodnevno obavlja veliki posao za naš klub. On je potpuno fokusiran i radi veoma intenzivno, kao što je radio od prvog dana u Bayernu. To šta Guardiola radi u slobodno vrijeme to je njegova stvar. To je potpuno u redu i legitimno da već sada razmišlja o svom budućem poslu. Bilo bi naivno misliti da će početi raditi tek poslije 30. juna“, jasan je bio Rummenige u izjavi za njemačke medije.

Bayern Minhen devet kola prije kraja Bundeslige ima 63 boda, pet više od drugoplasirane Borussije Dortmund. Tako je bavarski div na pragu osvajanja 26. naslova šampiona, a trećeg pod vodstvom Guardiole. U osmini finala Lige šampiona, naredne sedmice, Bayern se će ugostiti Juventus nakon 2:2 u Torinu.