Fudbal

povukli žalbu

Rusi se pomirili s izbacivanjem sa Svjetskog prvenstva u Kataru

05/04/2022
Foto: Frank Hoermann/SVEN SIMON/DPA/Pixsell

"Procedura će uskoro biti zatvorena", objavio je CAS u saopćenja  za javnost

Ruski nogometni savez (RFS) povukao je žalbu na odluku FIFA-e o zabrani nastupa reprezentacije Rusije u međunarodnim natjecanjima, čime je RFS prihvatio isključenje sa Svjetskog prvenstva 2022. godine, objavio je Sud za sportsku arbitražu (CAS).

“Procedura će uskoro biti zatvorena”, objavio je CAS u saopćenja  za javnost.

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) je koncem februara  do daljnjeg suspendirala Rusiju zbog vojnog napada na Ukrajinu. Suspenzija je značila i isključenje ruske reprezentacije iz dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. RFS je najavio žalbu, ali je sada povukao svoju odluku protiv krovne nogometne organizacije, prenosi Hina.

Međutim, Rusija nastavlja svoj postupak protiv Europske nogometne federacije (UEFA) i još uvijek se nada dozvoli nastupa ženske reprezentacije na Euru ovog ljeta u Engleskoj (6.-31. jula).

Iz CAS-a su poručili kako je niz ruskih sportskih saveza pokrenuo tužbe protiv sankcija koje su nametnula sportska tijela nakon invazije ruske vojske na Ukrajinu.

Ruski klizački savez, biatlon, veslanje, ragbi i gimnastika samo su neki od saveza koji osporavaju isključenje svojih sportaša iz međunarodnih takmičenja, precizira CAS.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.