Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

euro 2020

Rusija pobijedila Finsku i upisala važna tri boda

finland_v_russia_-_uefa_euro_2020_group_b(4)

Nakon nekoliko dobrih napada reprezentacija Rusije je u drugoj minuti sudijske nadoknade povela s 1:0 odličnim golom Miranchuka

Reprezentacija Rusije je u meču 2. kola Grupe “B” Evropskog prvenstva u fudbalu (EURO 2020) na “Gazprom Areni” u Saint Petersburgu savladala selekciju Finske rezultatom 1:0, javlja Anadolu Agency (AA).

Finci su već u 4. minuti postigli gol, ali je ipak nakon VAR intervencije poništen zbog ofsajda. Rusija je u 10. minuti također imala dobru priliku, ali je Ozdoev sa svega nekoliko metara šutirao preko gola Finske. Selekcija Finske je u 21. minuti imala priliku, ali je udarac Pohjanpala blokiran.

Rusi su u 37. minuti zaprijetili, ali Karavaev nije stigao prizemni centaršut. Nakon nekoliko dobrih napada reprezentacija Rusije je u drugoj minuti sudijske nadoknade povela s 1:0 odličnim golom Miranchuka.

Rusija je samo dvije minute kasnije mogla do novog gola, ali je golman Finske odbranio šut Dzyube, pa se na odmor otišlo kod rezultata 1:0 za ruski tim.

Finska je na početku drugog poluvremena, tačnije u 49. minuti, mogla do poravnanja. Pukki je izašao pred golmana Rusije, ali je odbambeni fudbaler Diveyev sjajno reagovao i izbacio loptu.

U 52. minuti je Rusija zaprijetila preko Golovina koji je dobro šutirao s nekih 20-ak metara, ali je lopta otišla pored samog gola. Samo minut kasnije Pukki je šutirao, ali golman Rusije brani njegov šut. U 56. minuti je pokušao i Lod kod Finaca, ali ostaje 1:0 za selekciju Rusije.

U 66. minuti Miranchuk je asistirao Zhemaletdinovu, ali njegov udarac iz dobre pozicije odlazi pored gola. Dvije minute kasnije rezervista Kauko šutira, ali lopta ide preko gola Rusije.

Rusija je imala veliku šansu u 72. minuti. Kuzyayev je šutirao iz izgledne pozicije, ali golman Finske sjajno brani njegov udarac. U 87. minuti je pokušao Zobnin, ali lopta ide visoko preko finskog gola. Rusi su imali veliku šansu u trećoj minuti sudijske nadoknade kada je Zhemaletdinov šutirao, ali preko gola.

Finska je do kraja pokušala doći do pogotka, ali su se Rusi uspjeli odbraniti i upisati važna tri boda u utrci za plasman iz grupne faze turnira.

Rusija je u prvom kolu poražena od Belgije s 3:0, a Finska je savladala Dansku s 1:0.

Danas su na programu još mečevi Turska – Vels (18:00) i Italija – Švicarska (21:00).