Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rusija “razbila” Saudijsku Arabiju na otvaranju Svjetskog prvenstva

rusija saudijska arabija

Domaća reprezentacija Rusije je na otvaranju Svjetskog prvenstva u nogometu na moskovskom stadionu “Luzhniki”, kapaciteta 81.000 gledatelja, u okviru grupe “A” savladala selekciju Saudijske Arabije rezultatom 5:0, javlja Anadolu Agency (AA).

Domaća selekcija je povela već u 12. minuti golom Yuryja Gazinskiya koji je pogodio na odličnu asistenciju Aleksandra Golovina.

Rusija je povećala prednost na 2:0 u 43. minuti preko Denisa Cherysheva, što je bio i rezultat prvog dijela igre u kojem je domaćin imao mnogo više prilika.

Reprezentacija Rusije je vođena odličnom atmosferom s tribina povela sa 3:0 u 71. minuti golom Artema Dzyubaa.

Rusi su u prvoj minuti sudijske nadoknade povećali na 4:0 pogotkom Cherysheva, a samo četiri minute kasnije došli su i do petog gola preko Golovina, što je bio i konačan rezultat meča.

Pravdu u ovoj utakmici dijelio je argentinski sudijski tim s Nestorom Pitonom na čelu.

Podsjetimo, svečanom ceremonijom na moskovskom stadionu “Luzhniki” u četvrtak je otvoreno Svjetsko prvenstvo u nogometu na kojem će se za titulu prvaka svijeta boriti ukupno 32 reprezentacije.

Tokom Svjetskog prvenstva odigrat će se ukupno 64 utakmice, a finalni meč na rasporedu je 15. jula i igrat će se također u Moskvi.

https://www.dailymotion.com/video/x6lw6ra