Fudbal

uefa potvrdila

Ruski nogometni klubovi neće igrati u evropskim takmičenjma sljedeću sezonu

02/05/2022

Osim što je diskvalificirala Rusiju s Evropskog prvenstva za nogometašice, UEFA je uklonila Rusiju i iz kvalifikacija za svjetsko prvenstvo koje je na rasporedu sljedeće godine

Ruski nogometni klubovi neće igrati u evropskim takmičenjima sljedeću sezonu, pa ni u unosnoj Ligi prvaka, objavila je u ponedjeljak UEFA, koja je također odlučila zamijeniti Rusiju Portugalom na ženskom Evropskom prvenstvu koje se od 6. do 31. jula održava u Engleskoj.

“Nijedan ruski klub neće sudjelovati u UEFA-inoj sezoni klupskih takmičenja 2022-2023” koja počinje u julu, odnosno Ligi prvaka, Evropskoj ligi ili Konferenciji Evropske lige”, stoji u priopćenju UEFA-e u kojem se navodi popis mjera poduzetih protiv Rusije nakon invazija na Ukrajinu.

Osim što je diskvalificirala Rusiju s Evropskog prvenstva za nogometašice, UEFA je uklonila Rusiju i iz kvalifikacija za svjetsko prvenstvo koje je na rasporedu sljedeće godine.

UEFA je također zabranila Rusiji da se kandidira za evropsko prvenstvo za nogometaše 2028. i 2032. godine, a ruskim klubovima neće biti dopušteno sudjelovanje u evropskim takmičenjima sljedeće sezone.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.