Fudbal

Desni bek

Šabanović produžio ugovor s FK Sarajevo

15/01/2020

Od maja 2018. godine Šabanović je član U-21 reprezentacije BiH, za koju je upisao šest nastupa. Prethodno je nosio dres U-19 državne selekcije, saopćeno je iz kluba

Desni bek Fudbalskog kluba Sarajevo Halid Šabanović produžio je ugovor s “Bordo” timom do juna 2022. godine.

Šabanović je za seniorski tim debitovao 3. marta 2018. godine u gostujućoj pobjedi protiv Krupe (1:2). Sa Sarajevom je u sezoni 2018./19. osvojio duplu krunu, a bio je prvak i s juniorskom selekcijom Akademije FK Sarajevo u sezoni 2017./18.

– Nakon historijskog uspjeha i osvajanja duple krune, mislim da je moje produženje ugovora sasvim logičan slijed. U narednom periodu nastavit ću davati sve od sebe na terenu i nadam se da ću pruženim partijama obradovati navijače – izjavio je Šabanović.

Za FK Sarajevo odigrao je ukupno 41 utakmicu i postigao dva gola uz šest asistencija.

– Kao što je i prethodno istaknuto, iako je stručni štab izmijenjen, vizija sportskog segmenta ostala je nepromijenjena. Kao što znate, u protekloj sezoni za prvi tim je nastupe upisalo 13 akademaca. Naš fokus i u narednom periodu bit će na njihovom razvitku i afirmaciji jer znamo da imaju potrebni kvalitet – istakao je koordinator sportskog segmenta FK Sarajevo Emir Hadžić.

Od maja 2018. godine Šabanović je član U-21 reprezentacije BiH, za koju je upisao šest nastupa. Prethodno je nosio dres U-19 državne selekcije, saopćeno je iz kluba.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.