Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zajedničke komisije oba doma

Imenovanjem članova komisija i bh. delegacija okončana sjednica Doma naroda PSBiH

dom naroda psbih 1

Imenovani su članovi delegacije u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE), a upravo to pitanje problematizirano je jer je BiH bila jedina od 47 država članica koja nije imala delegacije u tom tijelu.

Delegati Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine završili su na današnjoj sjednici imenovanje članova u zajedničke komisije oba doma PSBiH kao i članove delegacija za međunarodne institucije.

Taj posao sutra bi trebao završiti i Predstavnički dom kako bi proces imenovanja unutar Parlamentarne skupštine BiH bio okončan 15 mjeseci nakon općih izbora.

Imenovani su članovi delegacije u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE), a upravo to pitanje problematizirano je jer je BiH bila jedina od 47 država članica koja nije imala delegacije u tom tijelu.

Delegati su imenovali i bh. delegacije u Parlamentarnoj skupštini Organizacije za sigurnost i saradnju u Evropi (PSOSCE), u Parlamentarnoj skupštini Sjevernoatlantskog saveza (PSNATO), u Centralnoevropskoj inicijativi (CEI), u Parlamentarnoj skupštini Mediterana (PAM), u Parlamentarnoj skupštini Unije za Mediteran (PSUzM), u Parlamentarnoj skupštini Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (PSSEECP) te Parlamentarnoj skupštini frankofonskog govornog područja (PSF).

Imenovani su i članovi šest zajedničkih komisija oba doma Parlamentarne skupštine BiH iz Doma naroda i to za zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH, za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, za ekonomske reforme i razvoj, za evropske integracije, za administrativne poslove te za ljudska prava.

Delegat Kluba Hrvata Zlatko Miletić (Demokratska fronta – DF) podvukao je da njega niko nije obavijestio o tome u kojim će komisijama biti pozivajući da se takva praksa prekine jer je u pitanju grubo kršenje Poslovnika.

Imenovanjem zajedničkih tijela oba doma PSBiH i međunarodnih delegacija okončana je današnja sjednica Doma naroda PSBiH.