Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na mjesto Jusufovića u Predstavnički dom Parlamenta FBiH dolazi Arapović

arapovic (1) (1)

Mandat u Domu naroda ostao je upražnjen nakon imenovanja Fahrudina Radončića (SBB) za novog ministra sigurnosti BiH

Savjetnik ministra rada i socijalne politike FBiH i bivši šef Izbornog štaba Saveza za bolju budućnost Adis Arapović doći će na mjesto Muniba Jusufovića u Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH.

Potvrdila je to Feni šefica Kluba SBB-a u Predstavničkom domu Azra Hadžić-Bećirspahić dodajući da je Jusufović odstupio s poslaničke pozicije jer mu je danas dodijeljen mandat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH. Mandat u Domu naroda ostao je upražnjen nakon imenovanja Fahrudina Radončića (SBB) za novog ministra sigurnosti BiH.

Uvjerenje o dodjeli mandata Jusufoviću je uručio predsjednik CIK-a Branko Perić nakon čega je Jusufović dao svečanu izjavu pred delegatima u Domu naroda PSBiH.

Jusufović je morao odstupiti s pozicije zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, a na njegovo mjesto doći će savjetnik ministra rada i socijalne politike FBiH i bivši šef Izbornog štaba Saveza za bolju budućnost Adis Arapović.

Naime, Jusufović je u Zastupnički dom Parlamenta FBiH izabran s kompenzacijske liste i u tom slučaju mandat se dodjeljuje idućem kandidatu s kompenzacijske liste SBB-a, a to je Adis Arapović.