Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

trener sarajeva

Sablić: Cilj nam je da uzmemo tri boda protiv Širokog, Fanimu istekla dozvola

FNA_146684

Kada je u pitanju Matthias Fanimo, Sablić je kazao da je povrijeđen i da je posljednje tri sedmice bio na rehabilitaciji

Trener Fudbalskog kluba Sarajevo Goran Sablić izjavio je da u susretu 7. kola Premijer lige BiH protiv Širokog Brijega na Koševu očekuje pobjedu. Ističe da ne može računati na dvojicu suspendiranih igrača, Halida Šabanovića i Andreja Đokanovića, ali da se vraćaju Amer Dupovac i Kerim Palić.

– Cilj nam je da uzmemo sva tri boda. Vraćaju nam se Dupovac i Palić, a svi ostali su u trenažnom procesu, spremni za sutrašnju utakmicu – naglasio je Sablić.

Budući da Sarajevo igra sutra protiv kluba u kojem je Salbić nekada radio, kazao je da to ništa ne mijenja.

– Široki se podmladio i promijenio sastav i dovode mnogo igrača, ali nigdje nije idealno, pa vjerovatno ni kod njih. Sutra očekujem dobar otpor protivnika, ali znamo šta nosi ta utakmica i želimo napredovati iz utakmice u utakmicu – poručio je.

Kada je u pitanju Matthias Fanimo, Sablić je kazao da je povrijeđen i da je posljednje tri sedmice bio na rehabilitaciji.

– Istina je da je i njemu istekla radna dozvola. Klub će donijeti odluku o tome – zaključio je.

Prvotimac Rijad Kobiljar izrazio je zadovoljstvo zbog sutrašnje utakmice na Koševu te kazao da očekuje iskorak.

– Čeka nas najteža utakmica od kad sam ovdje, osim sa Zrinjskim. Pripremili smo se dobro, imamo tri pobjede u nizu i sve je na nama da ostvarimo dobar rezultat – poručio je Kobiljar.

Susret Sarajevo – Široki Brijeg igra se na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u petak od 20 sati.