BiH

Brčko distrikt

Članu komisije za stambeno zbrinjavanje Roma šest mjeseci zatvora, mora vratiti 2.810 KM

26/08/2021
ĆAzim Salihović (Arhiv/YouTube)

Salihović, koji je u spomenutoj komisiji sudjelovao kao predstavnik udruženja "Romi na djelu", nepravosnažno je osuđen na šest mjeseci zatvora za krivično djelo primanja dara ili drugih oblika koristi, priopćeno je iz Tužiteljstva Distrikta

Član komisije Vlade Brčko Distrikta za stambeno zbrinjavanje Roma Ćazim Salihović kažnjen je kaznom zatvora od šest mjeseci i mjerom oduzimanja imovinske koristi u iznosu od 2.810 maraka, koju je dužan uplatiti na račun Distrikta.

Salihović, koji je u spomenutoj komisiji sudjelovao kao predstavnik udruženja “Romi na djelu”, nepravosnažno je osuđen na šest mjeseci zatvora za krivično djelo primanja dara ili drugih oblika koristi, priopćeno je iz Tužiteljstva Distrikta.

On je pred Osnovnim sudom Brčko distrikta BiH optužen da je 2017. godine, nakon donošenja rang liste socijalno najugroženijih obitelji za stambeno zbrinjavanje, od korisnika namjenski izgrađenih stanova u brčanskom naselju Novo Brčko zahtijevao novčanu protuuslugu.

Tereti ga se da je, pronalazeći ih na njihovim adresama ili pozivajući ih na razgovor, od osam osoba zatražio protuuslugu u vidu predaje novca u iznosima od pedeset, dvije stotine, pa do tisuću maraka, koji su mu u nekoliko slučajeva višekratno isplaćivani.

Dokazivanje i kažnjavanje kaznenih djela korupcije u lokalnim javnim službama i dalje je među najvećim prioritetima u radu Tužilaštva i Policije Brčko distrikta BiH, navodi se u priopćenju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.