Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sablić: Pokazati karakter i uzvratiti pobjedom u prvenstvenom derbiju

Goran_Sablic

Nogometaši Širokog Brijega i Željezničara u nedjelju, 3. decembra na stadionu Pecara od 16 sati igraju drugu od tri međusobne utakmice unutar samo sedam dana.

Željezničar je dobio “prvo poluvrijeme” u Kupu BiH, slijedi prvenstveni okršaj u borbi za naslov jesenskog prvaka.

Upitan kakva se utakmica može očekivati u nedjelju, slična onoj odigranoj u četvrtak ili drugačiju, trener Goran Sablić kaže kako očekuje dosta sličnu utakmicu.

“Vjerujem da možemo bolje odigrati nego u Kupu, iako momcima nemam toga previše za zamjeriti u toj kup utakmici koja je mogla otići i na našu stranu. Imamo prostora za napredak, posebno po pitanju agresivnosti. Dobro smo sve izanalizirali i očekujem da ćemo izvući pouku iz tog poraza”, kazao je Sablić uoči nedjeljnog derbija.

Na pitanje kako je prekid velike pobjedničke serije utjecao na igrače, Sablić kaže kako su već obavili razgovor s igračima te kako zaista nemaju razloga pognuti glave.

“Bitno je u nedjelju ući s punim srcem i dati sve od sebe, pokazati karakter, kao i popraviti reakciju u završnici naših akcija. Rezultat onda ne bi trebao izostati, iako imamo dosta problema s izostancima, od ranije Josipa Ćorića i Čabraje, sada još Bilobrka i Dine Ćorića, a upitni su nam i Matić i Marković”, kazao je.

Upitan hoće li prioritet biti prije svega ostati neporaženi ili Široki zanima isključivo pobjeda na Pecari, Sablić je kazao kako kući uvijek žele pobijediti.

“Željezničar je iznimno kvalitetan rival, ali nas u nedjelju u derbiju zanimaju isključivo sva tri boda”, zaključio je Sablić.